Smerten og jeg


Smerten og jeg” er Christine Reinwalds første store tegneserie. Tegneserien består af fire tegnede noveller, der hænger tematisk sammen, men alle kan læses selvstændigt. ”Smerten og jeg” har noget på hjerte – tegneserien sætter fokus på smertefulde relationer mellem kønnene, og tager ærligt og modigt fat på barske emner som psykisk vold, voldtægt, gaslighting og stalking.

 

Stregen er enkel, nøgtern konstaterende men ind imellem også skrøbelig og tøvende og står i skarpt modspil til de dobbeltopslag der i dynamiske og ekspressive farver, indrammer novellerne. De smertefulde fortællinger kan opleves som intime kig ind i en række kærlighedsforhold, eller korte møder, og i de traumer, som vold i forhold medfører. Men primært udforsker novellerne følelser forbundet med smertelige oplevelser, frem for det rent virkelighedsnære.

”Christine Reinwalds tegninger fortæller historier om smerte, angst og forvirring, som ord ikke kan beskrive. Når man er udsat for overgreb og psykisk vold sker der tit en splittelse i ens selv, som kan være svær at forklare omverden – selv mange år efter. Men Reinwald viser, hvordan det splittede, forvirrede og vrede opleves. Smerteligt genkendeligt.”

Sanne Søndergaard, Forfatter, foredragsholder og standup komiker

 “Christine Reinwald kombinerer en skrøbelig streg og stilsikker sans for tegneseriens virkemidler til at fortælle hårdtslående historier om de grimme sider af livet. Hendes tegneserienoveller er en håndsrækning til alle, der ikke tør drømme om, at de er værd at kæmpe for”

Charlotte Johanne Fabricius, Feministisk tegneserieforsker


Christine Reinwald er uddannet fra Serieskolen i Kvarnby og desuden medstifter af det feministiske tegneseriekollektiv Yngel. Smerten og jeg er Christine Reinwalds debutudgivelse. Bogen er på 112 sider. Tegneserien er trykt på bæredygtigt 135 grams genbrugspapir, syet i ryggen og har et eksklusivt omslag med ridsefri kachering.

”Smerten og jeg” har fået tildelt støtte fra Statens Kunstfond og opbakning fra Dansk Kvindesamfund, hvor styrelsesmedlem Natalia Eugenia Araya, har skrevet forord til bogen.

Tilmeld nyhedsbrev

Hold dig orienteret om vores kommende udgivelser og arrangementer